Den tysta fasen.

Jag hörde ett snack på fikat om olika faser i en lång relation. Kommer dock ihåg det här rätt dåligt, men okej. Först är man i den fysiska fasen eller om det hette erotiska fasen, då är man uppfyllda av att ta på varann. Sen kom den intellektuella fasen när man pratar, fördjupar sin relation och lär sig om och av varandra. Sen kommer den tysta fasen. Då finns det inte så mycket kvar att yttra, man bara hör varandra. Man hör och behöver ljuden av hur den andra rör sig runt i hemmet, gör sina rutiner, nynnar eller kokar kaffe eller bökar sig tillrätta i soffan.

Vet inte alls var det här kom ifrån, men jag har blivit medveten om att jag reagerar på tecken på att jag och Nicklas skulle vara på väg in i den tysta fasen. Jag är inte redo för den tysta fasen. 

Kulturellt är jag inne i en rejäl Stephen King-fas. Jag har lyssnat i ett sträck på hans nya bok Institutet och klassikerna Sommardåd och Höstgärning (stand by me). Nu lyssnar jag på Lida. Den är en plågsam och fantastiskt djup berättelse om övergrepp, författarskap och kreativitet. Stephen King är en av mina favoritförfattare, han har sån bredd och är så generös i sitt författarskap. Hans långa liv som författare är en present till världen.