Andra advent.Hej bloggen! I helgen har vi städat vårt hem. Jag tog på mig att plocka i Charlies rum, en uppgift som gav mig panik och kriskänslor. 

Haha. Gud vad det stökas ner i barnrum. Det känns oöverstigligt att bara... alltså, röja upp i dem, innan man kan göra den riktiga städningen. Nicklas tog över efter en stund. Tillsammans fick vi allting gjort. Plock, badrum, dammsugning och åka bort med skräp.

Förra helgen var Nicklas borta och ett av våra barn hade magsjuka. Allt gick ändå fint för oss som var hemma, ingen fler blev smittad och fastän vi inte hade lyckats städa så julpyntade vi och hade mysigt på första advent. Men jag kände en stark önskan att  

1. Gå på en fest med tema "semester"
2. Få ordning och reda hemma

Så jag gjorde detta.

Idag var en härlig dag. Nystädat inne, ljust och krispigt ute. När jag steg upp och kom ut till frukosten höll Charlie just på att tända andra adventsljuset medan "Julen är här" med Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebø gick in i crescendo. Det var vackert. 

Efter frukosten gick Nicklas och Charlie in i garaget för att pyssla med en båtmodell. Jag och Love gick en promenad. 

Först till kullen för att rulla. Det var förra helgen som vi kom på det här med att rulla. Det är otroligt kul. Till skillnad från när man åker madrass nedför kullen slipper man att få en massa snö i ansiktet, vilket man får om man är minst och ska sitta längst fram i min famn. Idag när jag föreslog att vi skulle gå till kullen och rulla blev Love glad och skyndade sig. Vi rullade nedför kullen och skrattade mycket. Sen gick vi hem via en sväng genom skogen. Vi såg harspår.

När vi kom in satt Nicklas och Charlie vid köksbordet och byggde en modell av ett flygplan, för det hade tydligen varit problem med båtmodellen. Jag gjorde iordning en adventslunch med kallskuret. Det var krönet på min plan om "ordning och reda hemma". 

Jag for på bokklubb klockan 15. Kylan sved i kinderna när jag cyklade. Det var väldigt trevligt.