Julens förberedelser.

Det här blir nog något duktighetsinlägg. Igår när jag hämtade Charlie på fritids blev jag medveten om hur mycket jag uppskattar personalen där. Och på Loves förskola också.

Det är ju alltid ett pussel av saker som ska fixas innan julen och här kom jag på en till: jag ville ta tillfället i akt att ge en julklapp till de som tar hand om barnen. Det var förstås nåt jag själv kom på, jag har inte känt något tvång, jag har aldrig tidigare gett en julklapp utan brukar visa uppskattningen en gång per år, vid sommaravslut, med en växt eller hembakat.

När jag stod där igår vid 16 insåg jag ju att om jag skulle få till en present behövde det ske på kvällen mot idag, fredag, som är barnens sista dag innan jullovet. Så jag bad Nicklas att hoppa över sin innebandy och lät honom lägga barnen medan jag bakade syltgrottor, la i två kakburkar och märkte med en julhälsning samt alla ingredienser. Det fick Nicklas lämna till personalen när han tog barnen till skolan i morse.

Det finns mycket tankar kring vilken typ av present som är lämplig att lämna till skolpersonal, med tanke på att de är många, att presenten ska passa alla, det finns allergier etcetera. Jag hoppas att de som inte kan äta kakorna förstod att vi ändå tänkte på dem.

När jag hade bakat slog jag in paket tills jag inte stod ut mer.