Ekorrhjulet.

”Men det om börjar i ekonomisk nödvändighet blir snart en livsstil och en tillvaro i balans. Livet är roligare, friskare och rikare än på länge.”
Jag har inte läst den här boken, men fick den som boktips av Storytel. Kände att jag kanske inte vågar lyssna på den, jag kanske blir helt tokig. Den kanske väcker upp för mycket i mig. Haha. Den rör ju vid teman som jag tänkt på hela mitt vuxna liv... 

Eller snarare, jag gick in i ekorrhjulet motvilligt från början. Ekorrhjulet skulle vara något tillfälligt. Jag skulle vara en serietecknare. Jag har lärt mig att leva i ekorrhjulet och släppt mina andra drömmar bit för bit.

På mitt vanliga jobb, som jag ändå verkligen gillar, kommer det att vara ständig förändring. Jag känner mig engagerad i mitt jobb. Men när jag har försökt kombinera tecknande och jobbet eller föräldraledighet och jobbet har det lett till de mest osunt stressiga perioderna i livet. 

När jag gick på den här drömmiga tjänstledigheten som ska vara i 3 månader sa jag till både Nicklas och till en chef att efter den ska jag inte ha några andra intressen än jobbet och ”det ska bli så himla skönt”. Jag menade verkligen det. Men det behövdes inte många dagar med fria tankar för att snarare blev lite ledsen av den tanken. Ska det vara så?

Jag och Nicklas promenerade förra veckan och jag pratade om vardagslogistiken. När vi skulle skaffa Love var det en jobbig tanke att han så småningom skulle ut i ekorrhjulet med den logistik det innebär. Jag brukar ju lite missvisande tänka på det som ”livet” och när jag var gravid med Love tänkte jag att jag kanske kunde krångla mig ur livet på nåt sätt. Men såklart så gör vi livet varje dag istället. 

Flera har frågat mig om vi vill ha ett tredje barn, eftersom det är någon trend. Vi vill inte det. Men en morgon när jag lastade in barnen i cykeln blev jag medveten om att ifall vi levde ett liv med mindre onaturlig logistik, som till exempel på en självförsörjande bondgård med en storfamilj och nära till skolan, så skulle tanken på ett tredje barn inte kännas lika omöjlig för mig. Det skulle ha känts mycket mer görbart. Ekorrhjulet med sina krav formar mina val.

Äh nu måste jag gå. Vill bara säga en sak till: badhusbesöket var underbart!! Jag är så glad över en sån oväntad överraskning.