Stök.

Att ha två barn gör att man sätter barnen i perspektiv till varandra. Båda barnen har samma arvsanlag, men de är olika individer med olika drag. Exempelvis verkar mitt ena barn vara lite prydligt av sig och tycker uppenbart inte om kladd eller smuts. Det andra barnet märker knappt om hon har ansiktet fullt av sylt.

Jag tänker nu ge mitt ena barn ett omdöme, som är: en riktig slarvmaja. En strömbrytare har slagit om i huvudet på mig och jag har insett det är bara sån hon ÄR. Vi kan inte vänta oss mirakel som att detta barn ska bli en pedant eller hålla håret utanför tallriken. Det ligger inte någon värdering i det, vissa är ju bara såna att de har lite stökigt, du vet, du har träffat flera stycken. Att utgå ifrån att barnet är en stökfia gör däremot att förväntningarna blir rätt och frustration kan vändas till skratt. Skalan slarvig-prydlig var faktiskt en av de fem stora personlighetsdragen enligt femfaktorteorin, eller har jag missförstått det?

Egentligen ville jag bara visa den här bilden av hur vår älskade slarvottos golv ser ut cirka 1 dag efter städning.