Ett pärlband av vagt besvärande sociala situationerHej bloggen!

Den senaste tiden har haft temat vagt besvärande sociala situationer. Situationer som blir "lite konstiga", fast det kanske bara finns i ditt huvud. Lika svårt att få fatt om som allt annat som inte är skrivet med ABC, sånt som stämningar, nån konstig antydan, bara något konstigt.

Styrkor och svagheter är ju ett och samma i människor. Jag menar att min starka förmåga att förstå och uppfatta känslor samtidigt kan göra livet mer komplicerat. Härom dagen tänkte jag, oj vad skönt om jag bara skulle vara en sån som tolkade allt som sades enbart i orden som uttalades, som inte skannade efter vad någon menar bortom orden eller ens klarade av att läsa av stämningar.

Troligen mår såna personer mycket bättre. De bara LALALA, allt är bra, Gudrun sa att hon inte alls är arg och sen gick hon ut, nu ska jag kolla Sportnytt. (Bara det att sån okänslighet såklart förvandlas till en enorm nackdel i vissa sammanhang.)

Ett exempel på vagt besvärande situation var när ett av våra barn blev magsjuk för ett par veckor sen. Nicklas vabbade och jag for till jobbet. Jag berättade om situationen vid fikabordet. Jag blev själv aldrig sjuk. Det var skönt. Efteråt fick jag dock höra att flera i lokalen jag jobbar i hade blivit magsjuka efter detta och att det "måste vara från mig, det finns ingen annan koppling".

Detta att man ska ha smittat andra med magsjuka. Det kändes så hemskt. Jag ville bara slå ifrån mig allt, men istället sa jag förlåt. Jag tänkte bara att jag näe, nu måste jag verkligen vara trevlig så det inte blir en sån himla konstig vibb kring mig.

Kollegorna sa ju då att man inte kan hjälpa att man smittar andra och jag tänkte det där med att jag ville slippa fundera på vad folk tänker egentligen.

Sedan försökte jag föreslå ett konstprojekt i ett helt annat sammanhang varpå en person skrev till mig att detta kommer att skämma ut oss.

Det här blogginlägget går inte. Haha!