Isabella Lövin i Luleå.

Nämen hej!
I tisdags kom Isabella Lövin till Luleå. Vi i lokalavdelningen passade på att ordna en middag och ett event med henne på onsdag kväll. Måste säga att jag är grymt imponerad över allas insatser i det.

En sak jag också jämt blir imponerad över är schemat som ministrarna har när de kommer på besök och säkert i allmänhet. Vår gruppledare Paulina stod för transport från att Isabella kom med sin stab till Luleå med nattåget klockan 06.30. (Isabella hade för övrigt fyllt år på nattåget.) Sen var det täta platsbesök och efter det möte för Isabella med barentsrådet, ett samarbete mellan Sverige, Finland och Ryssland där man städar upp extremt miljöfarliga verksamheter i medlemsländerna. Sen fortsatte allt i hög takt.

På onsdagkvällen kom gänget, hur pigga och glada som helst trots intensiteten och åt chili sin carne med oss medlemmar. Jag fick berätta för Isabella hur jag har följt henne sen jag kryssade henne till EU-valet 2009.

Jag var moderator i en diskussion mellan Isabella och Paulina om den gröna omställningen i Luleå och Norrbotten, ett samtal om bilismen, landsbygden och framtiden med många inspel från publiken.
Du kan titta på det här på MP Luleås facebooksida.
Bad såklart om att få en bild. 

Det är underligt hur vår lilla lokalavdelning i det här lilla partiet mitt i allt kan ha ett kort avstånd till regeringen. Kändes roligt och viktigt att medlemmarna och folk i Luleå kunde få det tillfället att träffa och ställa frågor direkt till en minister på det här sättet. 

Å den ytliga sidan såg mitt hår alltså inte optimalt ut vid det här tillfället, det var en besvikelse eftersom jag faktiskt ansträngt mig, med tanke på att det brutit ut regelrätta skandaler tidigare då miljöpartistiska kvinnor varit okammade eller inte haft på puder. Förlåt!