Sedd av samhället.


På lördag fyller jag fyrtio, vilket inte har gått Region Norrbotten förbi. Idag fick jag komma på mammografi för första gången. Det gick snabbt och smärtfritt i en häftig apparat som tryckte ihop mig fyra gånger från två håll. Jag har också fått post om att jag erbjuds en hälsoundersökning på hälsocentralen under året. Det ser jag fram emot.

När jag ändå var ute på språng utnyttjade jag veckans lunch på stan. Nicklas bjöd på mat på Hemmagastronomi. Det var jättegott och fint.

Alltså jag och Nicklas, vi behöver ju egentligen bara någonstans att träffas och äta mat och prata med varandra. Luncherna som har förstört våra chanser att bli miljonärer har inte maten som syfte, utan pausen, att vi får komma ut och träffa varandra. Det skulle funka lika bra om vi hade med oss varsin matlåda och fick sitta i något krypin och äta.

Var kan ett sånt krypin finnas? Vi funderade på vilorummet i kommunhuset, men vad ska de säga på arkivet om vi sätter i system att stänga in oss där på luncherna? De kanske dessutom skulle misstänka att det pågår något oanständigt, fastän vi bara sitter och äter bulgursallad.

Apropå att bli miljonär har jag läst färdigt boken om ekorrhjulet nu. Det slutade aldrig att komma tips om att sluta med dyra frisörbesök, låta kläder hängtorka istället för att torktumla, använda tygservetter istället för hushållspapper, inte ha gymkort med mera som vi också REDAN GÖR. Sen rörde hon sig förstås bortom mitt hushålls nivå. Gjorde eget bregott, egen färskost, bakade allt familjens bröd, skaffade odlingslott för att komplettera tomten, räknade ut när och i vilken butik hon kunde köpa den billigaste maten, sålde bilen. Jag kanske ska spara någon överraskning till dig som ska läsa. Till exempel hur mycket inkomst som krävs totalt i ett hushåll för att upprätthålla en sån livsstil. Åsa undersökte också hur det blir med pensionen.

I övrigt jobbar jag väl på med min serie jag, vet inte alls vad jag ska skriva om det.