Hej bloggen!

Igår när jag skulle åka hem med bussen fick jag en plågsam torrhosta som inte gick att stoppa. Jag svalde för att hejda den och tårarna rann. Åkte bara en hållplats, sen steg jag av för att jag inte klarade av själva den sociala situationen att sitta och hosta på en fullsatt buss. När jag klev av bussen upphörde såklart hostan.

Jag ringde Nicklas och följde med honom i bilen istället, han var på väg att hämta barnen.

Det är så konstigt med corona. Från början ställdes en massa stora evenemang in. Jag vill inte vara en stjärtis mot de som till exempel jobbat i ett år med att förbereda något SM som skulle hållas i Luleå, men... det var ju lite som en dröm. Nåt event som jag bokat mig på under fredagkvällen blev inställt på grund av att gästen fick symptom.

Åh nej.

Åh nej, det var så hemskt att vara tvungen att stanna hemma och äta chips och se på Nausicaä från vindarnas dal med min familj istället för kvällsföreläsning om tungt ämne en fredag.

En helt otrolig film förövrigt.

Men sen började folk att ställa in sånt som jag ville gå på. Arrangören drog proppen ur en fantastisk föreläsning med klimatrebeller som skulle komma till Luleå. Min enda bokade inkomst under våren, att hålla i ett samtal om serier på ett galleri, sköts upp på obestämd tid. Kanske blir det ingen seriefestival i Stockholm i maj heller, man vet ju inte.

När vi var i Kåbdalis frågade en kompis hur det går med min serie och jag sa att "om det inte inträffar någon katastrof så kommer jag hinna klart det jag vill". Vad roligt sagt av mig. Alltså, jag tänker nu att jag får förbereda mig på att vara hemma med barn i karantän eller något sånt under en längre tid.

Aja. Under den här förmiddan har jag tänkt att vi ska klara det här, jag måste byta inställning och släppa vissa saker om det behövs. Så är det bara. Man får se det som en insats man gör för samhället. Det behöver inte kännas roligt, men det kan nog bli bra och det är motiverat. Jag borde ju ändå ha bra förutsättningar för att fixa en begränsad tillvaro.

Gud vad jobbigt för alla sociala personer. Känner med er.


En teckning jag gjorde igår.