Kära påsk.

Påsken är här. Det är väl lite speciellt på grund av viruset. Vi brukar tycka om att ha någon påskmiddag med släkten, men nu isolerar vi oss. Det finns folk i riskgrupp i familjen och Love är dessutom förkyld.

Vi har ändå haft det riktigt mysigt.

Vi har målat. Bilder här av hur jag känner peppen samt senare funderar över färgvalet.


På färgaffären hade vi med en bit av den tapet som färgen ska passa till. Det kändes jättebra i butiken, men i skrivande stund har vi beslutat att enbart en vägg i rummet ska få den här gulgröna nyansen.

I skärtorsdags var hela familjen hemma. Båda barnen var krassliga och vi vuxna var lediga. Vi gick ut i skogen och plockade ett påskris. Det var så fint. Vi tog mest nedfallna kvistar, men unnade oss en gren med videkissar. Sedan hade vi häxsabbat.

Försökte ta nån häxselfie medan jag hörde hur ett av barnen hade vad jag vill kalla "ett bryt" i sovrummet och hur Nicklas tröstade.

Vi provkörde kvasten men gick såklart inte och knackade på hos någon.

Igår var det långfredag. Barnen målade så HIMLA vackra ägg. Love satsade på lila medan Charlie har gjort de som är sådär härligt petrolblå. Sen hade vi långfredagsmys med chips och ostbågar och filmen Ruskiga rim.

En av Charlies favoritförfattare är Roald Dahl och filmen är en jättefin animerad version av en av hans sagor och Quentin Blakes illustrationer. Jag rekommenderar den verkligen. Men varning, den är verkligen ruskig. (Vilket förstås är en del av det som är underbart med Roald Dahls barnböcker.) Den finns på SVT play.

Idag är det påskafton. Vi har gjort en utflykt ner mot miljögården och stekt hamburgare på muurikka över öppen eld. Alla tyckte hamburgarna blev ovanligt goda. Barnen lekte vid en liten bäck där de lät pinnar flyta omkring och så gick de och kollade i en tom fårhage. Jag kom på att det var så himla praktiskt att barnen lekte i en inhängnad. Om man flyttar till en gård och har får och sånt så kan man ju göra en ytterligare hage till barnen, med någon kul lekstuga eller så och stängsel runtom. Vad skönt att bara släppa in dem där.


På vägen hem stannade jag och Charlie och lekte vid en "sjö" som bildats av smältvattnet. Det var mycket roligt att gå på den tunna isen och se sprickor bildas, hacka på den och göra hål. Charlie blev riktigt vild. Sen kom några gubbar som höll på med frisbeegolf och bad oss flytta på oss för att de skulle kasta till en korg som stod i sjön. Då gick vi hem.