Spolier alert: Jag är frisk.

Hej bloggen! Jag är så himla mentalt utpumpad av att försöka få min datorskärm att funka i femton minuter att det är helt tokigt. Blir du också så av tekniska problem?

Jaja.

När Love var liten och vi var på BVC så kommer jag inte ihåg vad vi pratade om. Men det var något om att barn i Loves ålder brukade ramla och slå sig, och BVC-sköterskan sa att vi såklart försöker skydda barnen, men att det inte går att skydda dem från allt och att göra illa sig också är ett lärande, för "ett liv är ju inte lätt". Jag tyckte det var så sant och sunt sagt.

För några månader sen upptäckte jag att jag hade två olika symptom på livmoderhalscancer och kollade upp det så snart jag kunde. Det var ingenting. Jag är frisk! Medan jag förberedde mig på att ha cancer kollade jag upp kring behandlingar. Det kändes tungt, men inte omöjligt, inte orimligt. Jag fick inte dödsångest. Lätt att säga när det bara handlade om några dagars oro, jag är övertygad om att dödsångesten skulle ha kommit om jag hade fått ett cancerbesked. Men jag pratade med Nicklas om att det är ganska bra överlevnad för livmoderhalscancer och hur behandlingen brukar gå till.
"Det klarar vi" sa han.

Vi har ju varit med om en del i vår familj i samband med att barnen föddes. En sak det har lärt mig är att livet kommer att innebära svårigheter. Att barnen fick varsin svår start i livet innebär ju inte att de har klarat av sina bekymmer. Snarare är jag medveten om att vi inte är undantagna. Problem kan drabba oss, det har hänt och det kommer att hända oss igen. På det sättet har våra erfarenheter ändå rustat mig för framtiden.

Jag är så glad att jag är frisk just nu, över allt jag har och vad livet har lärt mig.