Stipendium och magandning.

I lördags. Jag och min syster gick ut och skålade för att jag har fått ett arbetsstipendium från region Norrbotten. Jag blev så himla glad över det!

Arbetsstipendium, det är pengar man får använda hur man vill, finns liksom inga plikter med det, behöver inte vara knutet till ett speciellt projekt eller nån resa eller närvaro eller utgift. 

Det kommer ge mig möjlighet att ägna två månader till åt tecknandet i år, om jag kan få ihop detta med jobbet och så.Vi drack tre drinkar och åkte hem med sista bussen 23.15. Hur kunde jag bli så trött av det?


På natten smet jag från vår svettiga, folktäta säng och la mig i Charlies rum. Det var mysigt att sova där. På morgonen hade jag sommarstugefeeling. Jag låg och kollade på folks rofyllda, vackra semesterbilder på instagram.

Jag tror att jag nyss under en meditation lyckades andas med magen på ett skönt sätt för första gången. Nåt jag gillar med mindfulnessövningarna är att de inte är värderande kring hur man andas. De brukar mest handla om att notera var i kroppen man känner andningen tydligast och fokusera på det. Till exempel i bröstet eller i näsan.

Men idag testade jag tre minuter magandning. Vet inte vad det är, men jag har snarare tyckt att det knyter sig och blir svårare att andas när jag ska andas med magen. Men idag var det faktiskt avslappnande.