Politik vs Aktivism.

Jag har funderat länge på hur jag ska göra med mitt politiska engagemang. Är fortfarande lika osäker. 

Det handlar om hur jag upplever politiken (svår), att jag har begränsat med energi, lätt blir stressad och att jag känner mig mera hemma som aktivist.

Samtidigt finns det grejer jag kan göra inom politiken som inte går på någon annan arena som jag har tillgång till. 

SSAB är Luleås och Sveriges största utsläppskälla och det är något jag försöker bemöta i mina olika sammanhang. Samtidigt som ren aktivism är underbart ser jag ju att det blir ett helt annat sammanhang om jag är i rollen som en politiker i mina kontakter med SSAB. När jag läser om att SSAB har gått med förlust tänker jag ju, wow, hur påverkar det här deras planer på att bli fossilfria?

Parallellt med förlustrapporten har SSABs vd undertecknat ett debattinlägg i DN tillsammans med Svante Axelsson, om de pengar som behövs för att komma ur coronakrisen till en fossilfri svensk stålindustri.

Jag blir så nyfiken på SSABs behov nu. Är inte så intresserad av ideologi i det här fallet, utan vill hitta det mest effektiva sättet att göra SSAB fossilfritt så snabbt som möjligt. 

Nu låter det som att jag är jättestor i orden. Menar bara att bland mina vägar in är politikerrollen bra och aktivistrollen är också bra. Fast till olika saker.

Ja, jag vet inte, to be continued osv.