Göra skräckfilm.

Det blev en sån himla fin stund med Charlie igår när hon ville göra en skräckfilm med mig. Jag blev helt imponerad över hur pricksäkert hon tänkte i genren. 

Egentligen började det den dagen vi var på Kolarens kafé och efteråt när vi lekte på stranden i karlsvik. Charlie spände ett bälte om sina ben och gick styltigt och robotaktigt. Sen hittade hon en gammal fiskelina och virade den om ansiktet. Det gjorde inte ont, men ansiktet blev helt förvandlat och skrämmande. 
”Det kan vi ha i vår skräckfilm” sa hon. Hon hade hittat sin karaktär.

Några dar senare var vi på Hägnan och gick in i handelsboden. Där fanns en gammaldags speldosa som man måste veva i hela tiden för att få fram den plinge-plongiga musiken. Charlie vevade långsamt och sa ”Lyssna mamma. Jag vet vad som kan vara musiken i vår skräckfilm. Det här.”
Den utdragna plingande melodin var såklart HELT PERFEKT som skräckfilmsmusik! Vilka läbbiga vibbar.

Igår tänkte hon ut och skrev ner det mesta av manuset. Filmen har utvecklats till sci-fi med skräckinslag. Sen satte vi igång att filma lite med hennes mobiltelefon. 

Både hon och jag tar projektet på allvar. Vi har lite bekymmer dock, nämligen att vi behöver en ytterligare barnskådespelare. Det får väl bli auditions bland Charlies vänner? Hoppas vi kan hitta nån som blir lika såld på det här som vi.