Tio veckor med meditation.

 Hejsan!

Sånt här tycker jag är kul. Jag mäter saker. Jag tycker om att samla data generellt, men just i det här fallet är det ett klassiskt duktighetsdata som alltså ger extra belöning genom att jag även får betrakta allt jag lyckats med.

Jag har mediterat nästan varje dag i tio veckor nu. Appens 5-minuterspass dominerar fortfarande. Passet handlar om att notera sin andning på olika sätt. Kan inte fatta att jag har haft sånt behov av att lära mig detta, men jag har haft svårt att notera andningen. Vad jag har gjort är istället att styra andningen. Jag är absolut inte ett proffs på att lyssna till andningen utan att ingripa än, men jag har kommit framåt.

En riktigt tuff nöt i 5-minutersmeditationen är den sista delen, då jag ska tänka att "hela kroppen andas, som en enda stor lunga". Detta hade jag enorma problem att angripa under flera veckor, då det fanns många logiska hinder framför tankebilden. Jag tyckte exempelvis att luften jag andades in inte räckte för att fylla hela kroppen, vilket är korrekt. Jag undrade om jag skulle andas in genom huden i hela kroppen? Jag har till sist hittat en bild som fungerar och gör mig avslappnad. Det är att hela jag sitter inne i en stor lunga som andas i takt med mig.

Jag förstår ju att det jag skriver nu inte är till något stöd för andra, utan snarare nån slags inblick i min hjärna. 

Jag fick faktiskt samma typ av blockering när jag var med i en teambuildningövning där vi skulle säga "vilket djur vi var". Jag är ju en människa. Det djuret är jag. Hade vansinnigt svårt att komma förbi det. Kanske en apa? Tänkte jag sen. Men tänkte jag ju bara för att apor är lika människor. Till sist kom jag vidare och sa att jag var en uggla.

Enligt min app har jag övat 24 gånger på att hela kroppen andas som en enda stor lunga. Övning ger färdighet.

Jag är helt otroligt glad att jag faktiskt har märkt effekter av meditationen också. Jag har fått en längre stubin. Det har jag märkt mitt i allt just under konfliktsituationer. Mitt i allt finns det mer tålamod, där jag vet att det brukade vara slut förut. Är så lycklig över det. 

Jag tycker också meditationen har gett annat. Jag kan märka att det är lättare att slappna av och att njuta i situationer. Lättare att vara glad. 

Än så länge håller jag i och fortsätter ha meditationen som en daglig rutin. Jag vill verkligen inte tappa greppet om det. Det känns så viktigt.

Vy från när jag cyklade till jobbet imorse!