Gruppledare.

 I söndags var en stor dag. Vi tog sista dosen i behandlingen mot springmask och jag blev vald till gruppledare för miljöpartiet i Luleå. 

Det känns fint och nervöst. Du som känner mig vet att jag både vill och bävar för detta.

Fick träffa jämställdhetsministern Åsa Lindhagen. Jag fick så himla bra intryck av henne. En sak hon sa kommer jag bära med mig framåt nu: vårt uppdrag är att jobba med kallt huvud och varmt hjärta för ett solidariskt samhälle, så länge vi har möjlighet. Så himla enkelt är det ju faktiskt. 


Uppdraget innebär att jag ska representera miljöpartiets politik i Luleå, ha koll på ärendena i kommunen och vara stöd till övriga som har politiska uppdrag. Jag jobbar ju idag deltid som kommunikatör och deltid med serier. För uppdraget som gruppledare får jag ett arvode av kommunen på 6690 kronor, plus timarvode för att vara med på kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Jag kommer lösa livet genom att jobba som kommunikatör på halvtid, låta serierna vila och ersätta dem med politik under en period framåt.