Min längtan efter spökhistorier.

När det är filmkväll är jag alltid, alltid är sugen på filmer med inslag av skräck, mystik och science fiction. Och de enda böckerna jag vill lyssna på är skräckböcker. Jag både tittar och lyssnar på annat ibland, exempelvis verk som berör bläckfiskar samt drama om det brittiska kungahuset. 

Men när katten själv får välja återvänder hon hela tiden till skräck och mystik. Jag skulle gärna se en sån film varje helg, men det finns inte så många och det ska det väl inte heller. Herregud, man behöver inte äta tårta varje dag, liksom.

Men jag känner ett sånt enormt mys och blir glad av läskiga filmer och böcker. När jag lägger mig på kvällen fungerar mysigt skrämmande böcker som insomningshjälp. Jag kanske ska dela med mig av några otippade boktips för dig som eventuellt har samma rysliga smak?


The Twisted Ones av T. Kingfisher var både lagom mystisk, läskig och överraskande rolig. Om en kvinna som tar sig an sin döda hoarder-mormors hus i sällskap av sin snälla och dumma hund.C.J. Tudors Kritgubben om en grupp barn vars vän försvinner var så bra att jag letade förgäves efter fler böcker av samma författare. Jag är så glad att jag läste Skräcken på Wakenhyrst, trots att jag tyckte omslagsbilden gav ett tråkigt intryck (ursäkta ytligheten). Atmosfären var stark, med ett träsk i fokus, vild natur, drama och starka karaktärer. Michelle Paver har även skrivit boken Evig Natt, om en forskarstation i Arktis, den var också bra.Paul Tremblay skriver härligt psykologiska läskiga böcker där man ofta har svårt att avgöra vad som är övernaturligt och inte. Devil's Rock handlar om en pojke som rymmer. Paul Tremblay har också skrivit bland annat A Head Full Of Ghosts om en flicka med psykisk diagnos, som jag och många andra gillade mycket.