Där man är.

 


När jullovet tog slut drabbades jag av en svår ackumulerad söndagsångest. Jag ville inte alls tillbaka in i vad som egentligen inte är ett ekorrhjul. Ekorrhjulet tänker jag mig är när vardagen består av monotona, meningslösa upprepningar. Det jag inte ville in i var både jobb och uppdrag där jag känner press och stress, som får mig att må dåligt.

Jag har varit lite deppig. Ja, jag är väl det och behöver tyvärr få skriva om det. Till och från är det svårt att känna lust till någonting över huvud taget. Jag sover inte så bra, har lite svårt att somna och vaknar varje natt. Jag har svårt med kluriga uppgifter, som att titta på På spåret. Jag vet också varför det blir så här och alla saker är inte så lätta att prata om. Det är någon situation på jobbet till exempel.

När jag la Love härom kvällen lyssnade jag på podden Daddy Issues och kände sån kärlek till Julia och Julia. De senaste gångerna jag har lyssnat har jag fått en sån igenkänning. 

Julia L orkar inte med när ett puder ramlar i badrumsgolvet. Hon ringer en vän som är med som stöd i telefon medan hon äntligen tar tag i att städa upp pudret ur kakelfogarna ett par dagar efter händelsen.

När Julia och Julia ska på någon enda grej, som till exempel vara med tio minuter i ett radioprogram, upptar det mental fokus hela dagen. Humören brister, de behöver specialbehandling, omsorg och förståelse. Det här är jag!

Samtidigt som jag förstår hur människor med fullt utrustade besticklådor tittar förvånat så är det bara att konstatera, tyvärr, jag fick inte fler skedar än så här. 

Jag ska inte försköna. Men jag ska säga några saker som gjorde mig riktigt glad igår och idag. Det ena var ett distansmöte med de lokala klimataktivisterna. Jag älskar det sammanhanget! Det på riktigt ger energi. Det är också ett sammanhang där jag definitivt är helt öppen med läget. Och sånt tror jag också hjälper. 

Det andra är att ta bland annat fotot i det här inlägget och hålla på med det i datorn. Fick mig att må så bra. 

Jag vet varåt jag vill. Ett liv med mindre jobb och press, mer tid med barnen och tid för kreativitet. Ett liv där man "orkar vara glad". Jag måste bara samla ihop mig för att kunna förstå hur jag ska komma dit.