Matmagi.


Dagens lunch: mannagrynsgröt med inlagda persikor och blåbärssoppa. Mums!

Gröten är gjord på havremjölk och en grej med det är att havremjölken inte tjocknar av sig själv som komjölk gör. Ett trick jag använde idag var att sätta i två teskedar potatismjöl, det funkade jättebra! När Nicklas gör gröten blir den bra även utan potatismjöl, men det härrör från att han är en jävla matmagiker. Han bränner aldrig grötgrytan heller. Han frågade mig: hur när du dig åt för att bränna grytan hela tiden? 

Det finns en helt sjuk situation med Nicklas matmagi som vi kallar äggmysteriet. Nicklas kokar alltid perfekta ägg, men när jag kokar ägg blir de rinniga. Jag försökte göra exakt som honom i alla steg, det blev ändå rinnigt. Jag testade flera gånger och härmade Nicklas med samma koktid, samma värme, samma procedur, samma gryta osv. Allt var likadant, men mina ägg blev ändå rinniga. 

Omotiverat rinnigt ägg.