Testa veganmat.

 Hej!

Jag vet inte så mycket om vad som hände 2020, men jag tror att jag fick ett stipendium från Region Norrbotten. I princip hände det väl inget speciellt i världen.

Nu är det i alla fall 2021. Följande har hänt. Vi har sett solen. Vi hade inte sett den på fem veckor. Det var en riktig högtidsstund. 

En sak som gör mig lycklig är att fotografera. När jag tittar bakåt i den här bloggen till exempel på foton jag har tagit genom åren, så gör det mig glad igen. Så jag tänkte att jag ska börja med det igen! Känner i stort att det är otroligt viktigt nu att inte värdera så mycket vad man blir glad av, utan bara göra det. Allt som ryms inom våra ganska tuffa ramar nu som gör oss glada, det ska vi göra. Så för mig kan det definitivt vara att blogga, klä mig färgglatt, ta bilder och kolla instagram.


Jag har inte... gjort? Hur fan säger man? Jag har inte gjort något nyårslöfte i år. Men en sak jag skulle vilja göra är att testa på allvar att laga veganmat hemma. Vi har inte ansträngt oss för det, utan varit ganska nöjda med att äta rätt mycket vegetariskt. 

Det finns en spärr för mig när det kommer till veganmat, och det är att recepten ofta är komplicerade, listan på ingredienser är lång och dessutom förekommer det en massa saker som jag inte ens vet vad det är.

Nedan ser du ett exempel på recept på varma mackor. Jag tog det från en fin blogg där det här receptet var under rubriken "snabblagat".Du fattar. Så nu har jag iallafall beställt några kokböcker som jag hoppas kan passa mig. En av dem heter till exempel Vegan på 5 ingredienser. 

Jag kommer troligen blogga om det här 1 gång till i framtiden, det här kommer ju absolut inte bli Malins matäventyr mot fullblodsveganism bla bla. 

Okej, nu ska jag äta spagetti och ugnsbakade tomater!