Energibudget 2.

Hej bloggen!
Jag är för närvarande sjukskriven på halvtid för hjärntrötthet. Inte utbränd, men vidbränd. Har inte gått in i väggen, men i en spaljé.

Hur det är för mig just nu: Jag har en liten energibudget. Budgeten ska räcka till allt. Den ska räcka till att jobba, blogga, hjälpa barnen med läxorna, planera födelsedagspresenter, mina egna vårdkontakter, att fixa med min egen sjukskrivning, sortera spam, göra facebookinlägg, kontakt med de jag älskar och gillar, politiken, att klimatstrejka, komma ihåg att posta ett brev, barnens vårdkontakter, sköta hushållet, ta hand om min hygien, tekniska problem, se på disneyfilm på fredagskvällen, leka med Love och hänga med Charlie. 

Huvudet är som en låda, och fram till för några veckor sen plockade jag aldrig ut något ur lådan, men jag la in fler och fler saker. Till sist rymdes inget mer i lådan. När min energibudget är slut så tar jag slut. Tar jag slut medan jag jobbar så slutar jag att förstår mig på datorprogrammet som jag jobbar i. Den senaste veckan har huvudvärken vuxit sig starkare under arbetstimmarna, tills jag måste sluta. Då tål jag inte intryck. Medan energin finns, så finns den. När den är slut, så är den slut.

Min behandling: Livet ställs om. De tre stora delarna jag haft i mitt liv är jobbet, politiken och familjelivet. Varje del har innehållit för mycket och det har inte funnits balans. På jobbet har det varit konflikter och massor av krav. I politiken stort ansvar, men ont om tid och stöd. Hemma har jag hållit i mycket kring barnen och deras behov.

Nu är jag sjukskriven och det är en himla lättnad. Det är en sån tydlighet. Om jag inte klarar att jobba mer än ungefär fyra timmar, då är det rätt att vara sjukskriven efter fyra timmar. Kroppen jobbar förstås inte med exakta klockslag. Vad jag gör är att känna efter vad jag orkar. Om energin tar slut fortare, så vilar jag. Om jag håller längre, så jobbar jag mer. Och det vill jag såklart! Finns inget deppigare än att behöva lägga sig med en kudde över huvudet och inte kunna delta i livet. 

Regel just nu är att jag jobbar lite, sedan mediterar jag. Sen jobbar jag lite till och efter lunch lägger jag mig på sängen med en kudde över ögonen i 30-90 minuter. Jag avskärmar mig helt, somnar ofta och efteråt känner jag mig okej igen. Sen gör jag något avkopplande som ger och ej tar, tills det är dags att hämta barnen.

Vad jag gör för att muntra upp mig själv: jag samlar på selfiesar, som det är oklart vad jag ska göra av. Jag skriver lösryckta blogginlägg om det lusten faller på just då. Det här är verkligen ett sånt! Saker behöver drivas av lust nu, för att huvudet ska bli bättre. Något av det knäppaste jag gör är att låtsasshoppa. Senaste veckorna har jag haft som hobby att ligga och klicka in grej efter grej i en varukorg, tills den är fylld med vackra, roliga saker för tusentals kronor. Sedan stänger jag ner sidan. Mår jättegott av det.

Ur min selfie-samling.