Överblick.

När man är två måste man ju hjälpa varann genom småbarnsåren. Ingen ska behöva känna att den är lämnad ensam i det där.

Förra veckan åkte Nicklas och Love till Uppsala, för att Love behövde opereras igen. Inget omfattande, men det behövdes lite renovering av den lilla rumpan. De åkte på tisdagen, operationen skedde på onsdagen. Allting gick bra. De kunde åka hem tidigare än planerat, de kom hem vid klockan 16 på torsdagen. 

Under besöket passade vi på att tanka av information från personalen. De är ju experterna på Loves situation. Det här har satt ljuset på att saker inte är normala kring Love och att vi inte kan vänta oss det. Han kommer alltid vara ett barn med särskilda behov. 

Att det här gör sig påmint medan jag återhämtar mig från min vidbrändhet är nyttigt. Perspektivet skiftar. Jag förstår vad det är jag ska lägga min tid och energi på. Vi har en hel del behandlingar med Love framför oss, det vi har gjort fram till nu har inte funkat. Love behöver få hjälp varje dag för att få ordning på den inre tunnelbanan. Mitt sikte har låst sig på att vi gör allt vad vi kan för det nu.

Tiden som jag har haft att vila och meditera har öppnat upp för saker jag har glömt och jag har kunnat få ett annat perspektiv på det senaste halvåret. Bara en sån sak som att jag mitt i allt kommit på roliga idéer till serier igen. Sånt har varit frånvarande. 

Jag har tänkt att det är så mycket jag behöver prioritera bort. Att ledighet, tid eller lust inte kommer finnas för mig, för att jag ska göra annat i ett par år. Och det här: att jag liksom inte kunde njuta av att teckna under 2020. Min lust att teckna fanns inte, och när jag försökte blev det fula bilder eller motiv med sura kvinnor. Jag har fortfarande inte kommit tillbaka till lusten att teckna. Men nu förstår jag att tecknarsvackan hänger ihop med allt annat. 

Jag lär mig så mycket av det här, som jag vill ta med mig. Att göra saker en i taget och att jag självklart ska be om hjälp, att vi delar på bördorna. 

Nicklas och Charlie bygger tusenbitarspussel.

Titta på dessa otroliga lila morötter.

Charlie jobbade länge på den här bondgården, som hon gav i födelsedagspresent till sin pappa.