Ååh, semester! Ha! Hur mår du?När jag slutade vara sjukskriven och gick tillbaka på heltid var det tio veckor kvar till semester. Då gjorde jag den här affischen för att ha sikte på ledigheten. Under arbetsdagen idag kändes det overkligt att det faktiskt var sista dagen innan semestern. Efter en tuff vår är vi lediga, vi klarade det.

Efter jobbet cyklade jag och hämtade barnen och vi handlade på väg hem. Ja på grund av covid så gick jag ju in själv på affären, barnen fick sitta i cykeln. Charlie kollade mobilen och Love sov. Och det var soligt!
 
När vi cyklade in på uppfarten var Nicklas redan hemma och stod på altanen och tände grillen. Killen hade varit på köttbutiken. Vilken lyx. När alla uppgifter var avklarade sjönk det in att vi har semester och jag la mig i en solsäng. Sen gjorde Nicklas en orimligt god mat.

I år provar vi förresten att plantera lite nya sorters bönor, spritbönor och svarta vaxbönor. 

Bild från femte juni:


Dessa bönor är kräsna och ska ha femton grader varmt i jorden för att trivas. Efter sådden har det varit en period då det knappt har varit femton grader i luften, så jag har funderat på om något skulle växa. Nästan oroat mig. 

Men så efter åskan i måndags så gick jag ut och såg att det kommer upp skott jättefint av båda sorterna. Jag blev glad. Alltså, odlingarna har av nån anledning känts så viktiga i år, blev verkligen jätteglad över bönskotten. Kolla:


Det är spritbönskott. Ja det är lite stökigt på odlingen för jag har lagt några random blad där, men det är bra för att hålla fukt i jorden.