Svammel om vår trädgård.

Gudomligt och underskönt, var vad jag tänkte när jag trampade omkring i vår trädgård i helgen. Det må låta hur det vill.Nedan visas förresten vår täckodling med potatis. Precis som förra året odlar vi på två vis, i täckodlingen och i en av våra vanliga långa odlingsbäddar. Vi testar alla möjliga sorters potatis i år. Jag läste lite om självförsörjning och en sak var att testa många olika sorter av det man odlar mycket av. Vi är såklart inte självförsörjande på grönsaker, men jag skulle vilja bli det. När det gäller potatisen däremot är vi ju nästan framme, förra årets skörd tog slut för ungefär en månad sen. Den räckte alltså större delen av ett år!

Kolla vad mycket sten vi har. Markduken kommer bergis blåsa bort ändå.

Täckodling är enkelt. Ta en jordhög som jag gissar kan vara nästan hur som helst. Lägg över kartong och skär ut kryss med jämna mellanrum, ploppa sedan ner potatisen eller vad du nu ska odla, i krysset. När man vattnar så vattnar man ju i hålen och det blir liksom mer exakt och går åt mindre vatten.

Jag känner av lite såkallad lättutlöst stress, som fäster sig på allt möjligt. Bland annat trädgården, om det ska växa eller inte. Sedan morsdag 30 maj har vi stötvis fått ut sådden och jag går varje dag och inspekterar. Behöver hålla oron i schack över att det inte ska växa något i år.