Trädgården 10 juli.

Vår vildvuxna trädgård gör mig väldigt glad. Jag brukar gå ett varv i den på kvällen, innan jag ska lägga mig och sova. 

 

Livets lilla stora lycka i en hink med dinosaurier.

Och våra allra första äpplen. 

Vårt äppelträd har inte haft det lätt. Vi har haft det flera år men aldrig fått nån frukt, knappt ens äppelblom. Trädet har varit med om att flyttas, att stå mitt i gräsmattan nära en häck utan egen jordyta och att bli uppkäkat av en hare under vintern. Men i år la jag ut lite tidningspapper och halm runt stammen och då fick den det lättare. Den blommade och blev pollinerad och jag är så glad.

Majrova. Älskad av alla djur ovan och under jord.

Majrovan var nåt nytt jag testade för att smaken ska påminna om kålrot, som Nickas älskar. Jag satte fröna jättetidigt, medan snön låg kvar. Täckte med snö och satte på drivhusen. När det blev varmare flyttade vi drivhusen till andra som behövde det bättre. Varför berättar jag ens det här, majrovan har ju uppenbarligen blivit HELT uppäten av skadedjur. Det var ett experiment med ett utfall man lär sig av.

Grönkål. Så frisk och fin.

I år har vi en hel odlingsbänk full med märgärter.

Nu börjar ärterna blomma!

Häcken med klätterrosen Polstjärna blommar, växer, sticks, skräms. Hur ska vi kunna kuva den?

För någon vecka sen ville Charlie göra en egen rabatt. Här är den och det växer fint av silverlök, mangold och en del okända förmågor.