Malå.

 Jag har tänkt hur länge som helst att jag skulle skriva om att vi har varit en vecka i Malå. Nu var det ett antal veckor sen. Vi har haft fullt upp med annat och jag har varit trött på kvällarna och behövt vila huvudknoppen. Det finns ju egentligen ingen anledning att till varje pris skriva om Malå heller, men här kommer ett inlägg.

Vi är nu i ett läge där vi behöver tillgång till toalett och rinnande vatten varje dag, för att vi ska kunna sköta om vårt yngsta barns tarmhälsa. Därför bodde vi inte i vår stuga i sommar, utan hos min svärmor. Malå är så vackert. Charlie lekte ändlöst med sina kusiner. Det var varmt och vi badade, Charlie har blivit så säker i vattnet. Man behöver inte oroa sig för henne.

Vi var ute vid vår stuga en sväng för att ha nån slags utflykt, lunch, men det ösregnade och jag fick totalt slut energi så vi åkte tillbaka ganska snabbt och jag la mig och sov.

Jag tänkte att det måste vara svårt att förstå, men socialt umgänge som blir så tätt som det är när man bor hemma hos nån annan, alla i familjen sover i samma rum och vi träffar släktingar varje dag, det tar energi. Allting tar energi. Kvällen då vi hade varit i stugan åkte Nicklas iväg med Love och övriga gänget till sin farbror som bor i en mindre ort längre bort, då stannade jag och Charlie hemma och hade filmmys och bara chillade. Det var mysigt och värdefullt.

En av dagarna åkte vi båt från tomten ut i Malån till en liten ö med en strand. Övriga åkte vattenskidor och nån slags uppblåsbar soffa bakom båten. Jag tittade på fantastiska stenar.