Ställ om. Tillsammans. NU.

Jag har skrivit på Miljöpartiets kanaler om nya klimatrapporten. Vill dela det här också.

Många är oroliga efter larmrapporten från IPCC som kom i måndags. Allt fler känner nu till att världen befinner sig i nödläge på grund av våra klimatutsläpp. Klimatet är personligen min högst prioriterade fråga. Där lägger jag allra mest energi för att skapa förändring i Luleå. Men jag kan inte säga att jag känner hopp eller lugna dig med att det här kommer lösa sig. Samhällets omställning är något som alla partier och organisationer måste bära och äga tillsammans. Om inte alla hugger i, så klarar vi det inte. Hela samhället behöver jobba tillsammans om vi ska klara det vi behöver göra nu. Till exempel behöver Luleå minska utsläppen med runt 15 procent per år, och oerhört snabbt komma igång med det, för att göra sin del för en tryggare framtid. Miljöpartiet har alltid satt miljön och klimatet först. Kom och var med oss i det arbetet.