Vad vi har gjort idag.Idag började vi dagen med att Nicklas sågade brädor. De sista bitarna som ska sitta på garaget. Sen åt vi frukost tillsammans och efter det gick jag ut och målade brädbitarna. Under tiden försökte Nicklas ta barnen på en utflykt till hertsöträsket, men vägen var avstängd så de kom hem igen.

Måleriet gick fort. När jag var klar byttes vi av igen. Nicklas fick sätta igång att spika upp allting. Dörrfoder, knutbrädor och sånt. Nu har vi hållit på med det här projektet i en vecka och en dag, med gott om hjälp från min mamma och syster. Min pappa har också gått igenom elen i vårt hus, eftersom jag var fundersam över flämtande lampor. Men det var bara enkla fel som fel forts dimmer för ledlampor, med mera. Så skönt!

Jaja. Jag fick lust att se lite annat, så jag tog barnen till stan. Vi åt på Mat & Prat och sen gick vi till Akademibokhandeln, där Charlie kunde handla för ett presentkort som vi gett henne i tioårspresent. Ja, barnen fyllde ju år för några veckor sen, så nu har vi en tioåring och en fyraårig! Det känns underbart. 
Ja jag vet inte, men ett barn var liksom lite grinigt och jag triggades otroligt av det. Försökte hålla mig själv i schack och inte bli sur, men märkte ändå hur det blev mycket tillrättavisanden och tråkig ton från min sida. Usch. Jaja. 

Efter bokhandeln gick vi på en klädaffär och sen apoteket. När vi åkte hem sa ändå Charlie ”nu har vi verkligen shoppat” och ”det här är bästa dagen nånsin”. Kära barn.

Jag kände mig inte färdig med utflykter efter stan, utan försökte övertyga barnen att åka och fika på miljögården, men de ville verkligen inte. De lekte med sina nya grejer, slime, hårklämmor med hårslingor i roliga färger och tuffa solglasögon. Jag gick ut på baksidan och röjde bort den manshöga växtligheten som tyvärr vuxit fritt mellan våra odlingsbänkar. Jag klippte med en grässax eller bara rev. Det finns många ytor där det får växa fritt i trädgården, men just där behöver det inte göra det. 

Till sist accepterade jag att jag måste gå in och ge barnen lite fika. De låg i en hög i soffan och såg på superhero girls. De fick varsitt ballerinakex, två maränger med hallonsmak, varsitt smörat digestive och saft. Saften var sockerfri. 

Nu sitter jag i solsängen på baksidan och chillaxar.