95 procent kultur.

Idag var jag med på ett seminarium om innovation i kommuner. Det var verkligen jättemysigt. Det var så länge sen jag gjorde nåt som handlade om utveckling och lära mig nytt, 2021 har handlat mycket om att hålla näsan ovanför vattenytan.


Angående själva ämnet ”innovation” så handlar det väl egentligen om att personalen ska våga och kunna förverkliga idéer om hur man förbättrar verksamheten. Och för mig blev det ett tankeskifte; jag har tänkt mycket praktiskt som ”vilket datasystem ska vi använda för att ta emot folks idéer”, eller kring hur organisationen ska se ut kring nåt slags innovationscenter. Men egentligen handlade 95 procent om att öppna upp kulturen på arbetsplatsen så att idéer är välkomna. Det var ju svincoolt.

Nu sitter jag på bussen på väg in till stan. Jag har nya skor.