2 gnäll och 1 höstoutfit.


När jag fyllde i Höstlistan postade jag en bild på min höstoutfit, bilden var dock från 2015 och jag vill nu uppdatera.

Hej!
Senaste nytt i punktform:
- Jag har bestämt mig för att lämna över som gruppledare till nästa stjärna som ska leda vår partiavdelning genom valrörelsen och nästa mandatperiod. Känns fint.

Sen var det väl inget mer.
Jag har tänkt att jag ska skriva om sådant jag blir orimligt irriterad av. Det här är inget jag förväntar mig konsensus kring. Det är snarare helt olika hur folk tycker. Men jag ska nu beskriva varför jag blir så ORIMLIGT irriterad att jag känner hur jag reser ragg av att sånt som borde vara i ett mejl kommuniceras via en chatt.

Såhär är det, att när saker kommer i ett mejl så är det så bra. E-posten är ett av de allra bästa arbetsverktygen som finns. I e-posten finns allt samlat på samma ställe. Det är sökbart. Det går tillbaka långt i tiden. Konversationer finns samlade i trådar. E-posten kollar jag när jag vill. Jag hittar gamla dokument. Jag älskar mejl.

Men en CHATT. Den kräver min uppmärksamhet nu. Den kräver att jag ska göra en åtgärd nu. Den avbryter mig i nåt som jag gör. Chatten sker med en enskild person och flyter, rinner undan, ersätts av andra chattar och försvinner. 

Något annat jag förstår att jag är orimlig över är telefonsamtal från okända nummer. Det behöver inte vara ett dolt nummer. Det kan bara vara att numret är okänt för mig. Jag har en e-post. Varför mejlar du inte? Vem ringer och ringer, flera veckor i streck, när jag inte vet vem du är? Kan du inte skicka ditt ärende i mejlen, eller åtminstone i ett sms? 
Jag tänker: vad fan vill den. Är det här nån som ringer för att jag är miljöpartist? Varför finns den inte på hitta punkt ess e? Ska den skälla ut mig? Den ringer på dan. När man jobbar och sitter i möten. Detta kan sluta med att man skriver ett sms till numret i en ton som kanske var snäsig och får veta att ens barn har fått plats i en idrott som man kanske hade anmält den till för ett år sen utan att komma ihåg det.

Jaja.