Det är alltid Pride Month någonstans.

 En sak förutom dinosaurieintresse som jag har gemensamt med flera av deltagarna i Love on the spectrum är förresten att vara bisexuell. Ett ord som jag av nån anledning inte tycker om numera, men det är ju så det heter och går fortare att säga än att man har förmågan att ibland bli lite kär i en människa av samma kön som en själv.

Min sexuella läggning är förstås enormt ointressant, men den utgör ett bakgrundsfakta till några grejer jag tänkt på. För ett tag sedan lyssnade jag på ett avsnitt av Tig Notaros podcast Tig and Cheryl: True Story. Där nämnde Tig att hon var med i kommande filmen Army of the dead och spelade en helikopterpilot. Jag blev såklart förväntansfull på grund av detta och bilden jag googlad fram överträffade alla mina förväntningar.

Tig Notaro som helikopterpiloten Marianne Peters.

Det var så roligt när det sedermera kom en trend under hashtaggen #HotTig som lyfte det faktum att Tig Notaro är ashet i denna roll. Jag håller med.

Jag har inte alltid haft världens bästa gaydar och en förödande händelse fick mig att tvivla helt på den. Det var när jag hade tagit för givet att jag visste vem som var Luleås mest uppenbara flata respektive bög. Och när jag sedan såg dessa två sitta och hångla med varandra på ett kafé. Det var verkligen knäckande. 

Men tre händelser visar ändå att jag har lite känsla för det här. 

1. För många år sedan när jag var typ 20 såg jag nån dussinserie där en tjej var med och spelade typ, en rik gubbes dotter. I några scener fick jag en sån där känsla för denna tjej. 
En GAY känsla. 
Några år senare dök denna tjej upp i serien L-word, där hon spelade Shane. Det var alltså Katherine Moennig jag hade fastnat för några år tidigare och hade ju helt klart prickat rätt med gaydar. Katherine är ju homo både på och utanför skärmen.

2. När jag och N såg Into the wild förekom Kristen Stewart i några scener. I en scen där hon halvlåg och spelade på en gitarr fastnade jag sådär för henne. Jag frågade N om det inte var nåt speciellt med den tjejen. 
Någonting speci-GAY kanske. (Bra ordvits va.)
Idag står det klart att min gaydar hade plockat upp en signal, Kristen Stewart är ju helt bi och är just nu ihop med en tjeja som heter Dylan.

3. När jag började lyssna på Flashback Forever fastnade jag efter några avsnitt för Scroll-Mia, den roliga, introverta västerbottningen med bedårande röst. När Mia efter hand berättade att hon är gift med en kvinna var det på något vis en stor händelse som bara var intressant enbart för mig själv. Tills nu då.

Varför har man en blogg om man inte har igång kommentarsfunktionen? Det kan man fråga sig. Men jag har klarat mig så länge utan otrevliga kommentarer trots att jag både gillar miljön och regnbågar och nu vill jag garantera att det fortsätter på det viset. Jag förstår att du är mitt uppe i att leta fram regnbågsflagg-emojjis osv, tack för omtanken.


Kristen Stewart, Into the wild.

Katherine Moennig, tidigt tvåtusental.