Hej dagboken!

 Måste bara anteckna att vi har haft otroligt vackert väder här i Luleå denna vinter. Vi har haft kallt och snö sedan november, som när jag var liten. Jag har varit ganska hård i mina omdömen om vintern de senaste åren, har skrivit att jag ej gillar varken kyla, mörker eller snö, men... gud vad jag har njutit de senaste veckorna av skönheten. Kylan. Snöfallet. Isen. Ljuset. 

När jag inte behöver skydda en småbebis mot kyla och själv har skaffat mig varma kläder (läs kappa som efterliknar en sovsäck) så har jag inget emot det kalla längre. Att jag får stå och glo på det här med mina små människoögon, tack kosmos.
Igår inföll vintersolståndet och vi firade högtiden Midvinter. Enligt vår handbok i häxkonst gör man det genom att välkomna ljuset tillbaka, viska hemligheter till skuggorna och tänka på saker som inte går att förklara. Välkommen ljus!