Jag gnäller en del.

 Oh gud, jag känner mig som en riktig pinkbyxa idag, det vill säga sur som skrutt. Utåt sett märks det inte, men inom mig finns en massa surerier som jag vill släppa ut.

Eftersom jag är så mogen så gör jag väl inte det.

Vardagen har dragit igång på riktigt nu. Skolan börjar idag. Jag märker ju hur mycket det blir att mina tankar handlar om bara hur det var när jag hämtar och lämnar barnen, för att det är då livet händer under vardagarna. Haha. I alla fall, imorse när vi gick mot förskolan sa Love glatt "jag vill vara på dagis HELA dan". Så härligt att få lämna honom så.

Men du - nu kom jag på en sak som är safe att gnälla om. Det är ju att vi har en ny våg av covid och att folk från höger till vänster beter sig som att de nya restriktionerna är någon slags förtryck. Har du märkt det? 

Jag tittade på presskonferensen i måndags och tyckte att de nya restriktionerna (stänga krogen kl. 23 osv) var ganska milda. Men det här fick såväl borgerliga politiker som Göran Greider att explodera. Nyamko Sabuni säger att regeringen har "missbrukat sitt förtroende" och Göran Greider säger att restriktionerna är "mycket hårda" och kan ge upphov till våldsamma protester. 

Vad är det jag missar? Usch, nu håller jag ju med Erik Helmersson igen, när han frågar varför bilden målas upp av att Sverige håller på att bli en polisstat.

Nåja, nåt är det ju som vi missar. Det kanske är att folk är mycket trötta på restriktioner och att det är valår. Att underlätta för vårdpersonalen som haft det så tufft, det fortsätter jag gärna med.

Jo, en annan sak jag kan gnälla över, som jag hanterade väl i stunden, en händelse på skolans parkering. En taxi med skolskjuts körde in före oss och ställde sig sedan och blockerade vägen så att vi inte kunde parkera. Då var det en en förälder i en minibuss bakom min bil som tutade sådär långt som i en bilkö i Los Angeles. Så frustrerande. Jag kunde ju inte hjälpa att taxin stod där.

Hördu, det här var skönt. 

Bildsätter med en illustration i avvikande stämningsläge, men jag gillar den.