Elbil till fjällen.

 Hej! Jag har under de senaste veckorna haft oerhört mycket feelings. Jag ska berätta om några av dem.

Förra veckan var sportlov och vi åkte äntligen iväg till fjällen på en långhelg för att fira Nicklas fyrtioårsdag, ett år i efterskott. Vi samlades allihop, hela tjocka släkten, på en gård som vi hyrt i Hemavan. 

Jag är inte glad över följande, men jag var tyvärr ganska slut innan vi åkte på resan. Jag hade liksom inget över. Det berodde på att livet varit för stressigt igen, att jag tyngdes av kriget och att jag redan från början upplever resor som utmaningar istället för roliga saker.

Jag hade inga krav på mig själv inför resan. Som exempelvis att över huvud taget komma upp på ett fjäll. Jag kom inte upp på något fjäll heller. Om man vill skoja kan man säga att jag tränade inför surhetsmästerskapen hela långhelgen. Jag har gjort det riktigt svårt för mina anhöriga att parera mig och jag höll inte ihop som mamma. Obegripligt för många. Samtidigt vet jag varför det blir såhär. Min energi var helt enkelt mycket liten. Det känns ändå inte bra för fem öre.

Nu till det praktiska. Vi körde ju elbilen de 41 milen. Det hade jag såklart varit nervös inför. Vi åkte från Luleå på torsdag morgon, stannade i Arvidsjaur och laddade på Skelleftekrafts snabbladdare på OKQ8. När laddningen gick igång fick jag ett lyckorus. Att ladda bilen tog cirka en och en halv timme, under tiden åt vi lunch. Sen åkte vi vidare till målet. Totalt tog resan sju timmar. 

På lördagen åkte vi ut på Överuman och testade att pimpla. Ingen kan säga att det är fult i Hemavan.

Snyggt berg.

Love i en snöhög mot bakgrund av fjäll.

En elefant på isen.

Jag log ett antal gånger under resan.

Flickorna borrar ett pimpelhål.

Jag var noga med att dokumentera lyckade laddningar.

Som sagt.

Vi har också badat badtunna och bastat. Nicklas och Charlie har åkt slalom. Vi hade matlag som turades om att ordna middag. Malåkvinnorna lagade en utsökt trerättersmiddag. Jag la mig relativt tidigt med Love varje kväll. Nicklas sida av släkten har kört miltals på skoter. Jag och barnen fick också testa att åka lite. Alltså, jag har ju åkt skoter när jag var liten, men nu är det som annorlunda. Jag tyckte det var roligt och läskigt. Love älskade det.

På söndagen höll jag mig undan medan stugan städades, sen gjorde vi samma långa och lyckade resa hem.