Feelings 3.

 I dessa tider finns ingen finare terapi än att titta medan en tant instruerar hur man använder en stoppapparat till tonerna av klassisk musik. Jag fick såklart nära till gråten.

Jag och Charlie har köpt massor av begagnat handarbetsmaterial via Tradera senaste månaderna. Restgarner, virknålar, rundstickor och annat. Annonserna? De är rörande. "Jag är för gammal för att handarbeta mer. Nu säljer jag mina nålar och garner." "Synen är inte vad den var. Nu slutar jag virka." Vi tar över från damer som ägnat sig åt sitt intresse under livet, tills det var dags att lägga ner virknålarna för gott. 

Vad tänker jag annars på då? Kriget och klimatkrisen.

Jag läste en dikt som fångade mycket. Vill citera första raderna av den:

Jag kan inte sova på natten men det känns faktiskt inte så fel
Man ska inte kunna sova, när jorden är satt ur spel
Men vad ska jag säga till barnen för de är så svaga och små
Nu brinner pappor och mammor, sådant går inte ens att förstå

Av Maria Erixon.


Charlies korg med pågående arbeten, den gör mig alltid så glad.

Evelina och jag på klimatstrejk. Numera träffas vi varje fredag klockan 12-13 på Gula paviljongen i Luleå. Alla är välkomna.